Gradonačelnik obišao radove na asfaltiranju: Kamo sreće da je više ovakvih događaja umjesto političkih razgovora

25. 4. 2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić obišao je danas radove na asfaltiranju ulice Srpka Petrovića u Grčici u Brčkom, čija realizacija predstavlja početak prve faze rekonstrukcije i sanacije ulica na prostoru Distrikta, za šta je Javno preduzeće „Putevi Brčko“ izdvojilo oko 450.000 KM. Za drugu fazu radova izdvojeno je 350.000 KM, što je ukupno 800.000 KM za novi izgled ulica u Brčkom.

Image for news

„Kamo sreće da smo češće u prilici da prisustvujemo ovakvim događajima koji su od značaja za naše građane, umjesto da najveći dio svoga radnog angažmana trošimo na političke razgovore i produkovanje različitih političkih kriza. To nije dobro i ja mogu reći da će Vlada preduzimati daljnje korake da bismo realizovali što više projekata“, rekao je gradonačelnik Milić.

U narednim danima, prema riječima gradonačelnika Siniše Milića, počinju radovi na proširenju Bulevara mira kao i izgradnji kružnog toka u Mjesnoj zajednici Ilićka.

„Znatna sredstva također su izdvojena u budžetu Odjeljenja za javne poslove Vlade za realizaciju projekata sanacije saobraćajnica“, dodao je Milić.

Vrijednost projekta asfaltiranja ulice Srpka Petrovića u Grčici iznosi 38.000 KM.